Skip to main content

Amalfikusten och Capri med Icakuriren & Hemmets Journal

med Ischia & Pompeji

Till Sorrentohalvön och den romantiska sagoön Capri i havet utanför sökte sig tidigt kejsare och andra prominenta gäster. Klimatet och inte minst de enastående vackra vyerna lockar! På sydsidan av halvön löper Amalfikusten med pastellfärgade hus och måleriska byar som klamrar sig fast på de branta sluttningarna. Inåt land tornar vulkanen Vesuvius upp sig. Vid dess fot vilar den återupptäckta staden Pompeji, som får antikens civilisation att te sig levande.

Vi tar del av skönheten, historien och det italienska köket, provar vin och limoncello. Två nätter bor vi på Capri, fem i Sorrento! Välkommen till paradiset!

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till Anacapri. (M)
Dag 2: Besök på Villa San Michele. Stadsvandring i Capri. Båttur. (F,M)
Dag 3: Snabbfärja till Sorrento. Stadspromenad i staden. (F,M)
Dag 4-7: Dessa dagar spenderas med trevliga utflykter.
Utflykter som ingår:
- Utflykt till Ischia. (F,L)
- En ledig dag för egna strövtåg, guiden ger gärna tips på sevärdheter. (F)
- Utforska Amalfikusten med båt. Besök på Villa Rufolo i Ravaello. (F,M)
- Tåg till Pompeji. Besök hos en lokal producent av limoncello. (F,M)
Dag 8: Hemresa efter frukost. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Sagoön Capri
 • Axel Munthes Villa san Michele
 • Amalfikustens pastellfärgade hus
 • Vulkanön Ischia
 • Pompeji, staden som begravdes
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,8 av 5
: 4 av 5 stjärnor

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Neapel. Neapel-Capri

  Mitt på dagen räknar vi med att landa på Neapels flygplats, där en buss väntar på att ta oss vidare mot stadens hamnområde. På vägen dit får vi en kort introduktion till denna kaotiska metropol, grundad av de gamla grekerna och förskönad av romarna.
  Efter Romarrikets fall och diverse inkräktare kom staden att blomstra under bysantinskt välde. Andra härskare följde, däribland ett tufft spanskt styre, men Neapel förblir en av få antika städer i Europa som aldrig har blivit helt ödelagd. Ståtliga palats, kyrkor och kloster samsas med museer fyllda med konstskatter. I fonden reser sig Vesuvius höga ”skorsten”, framför oss vecklar den vackra Neapelbukten ut sig.
  Från hamnen Molo Beverello tar vi så småningom snabbfärjan (ca 45 min) ut till Marina Grande på sagoön Capri. Med hjälp av minibussar når vi slutligen Hotel Biancamaria, beläget i gamla stan i Anacapri, öns andra stad. Här bor vi de två första nätterna på vår resa. En god middag avrundar dagen på bästa sätt.
  Ca 1 mil med buss.

  Flyg till Neapel. Neapel-CapriCapri Foto: Shutterstock
 • DAG 2: Heldag Capri

  Ackompanjerade av en lokalguide ska vi idag lära känna Capri. Vi besöker Villa San Michele i Anacapri, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Under dagen gör vi även en stadsrundtur och en båttur.

  Heldag CapriCapri Foto: Shutterstock
 • DAG 3: Capri-Sorrento

  Förmiddagen är fri att njuta av Capri på egen hand innan vi tar färjan till Sorrento. Efter incheckning på vårt centrala hotell, La Meridiana, gör vi en gemensam stadspromenad för att lära känna omgivningarna lite bättre. Staden bjuder på smala gränder med små pittoreska butiker och kaféer varhelst du går. Gemensam middag på hotellet.

  Capri-SorrentoSorrento
 • DAG 4: Ön Ischia och pittoreska platser

  Vi beger oss till piren för att med båt ta oss till den vackra ön Ischia där vi upptäcker platser tagna ur Elena Ferrantes roman "Min fantastiska väninna". Dagen är förgylld med historier och platser kring den anonyma författaren. Efter en promenad genom den vackra byn Sant Angelo återvänder vi till Neapel där stadskärnans smala gator bjuder in till historiska platser och eleganta shoppinggator.

  Ön Ischia och pittoreska platserLandskapsbild med Sant Angelo på vulkanön Ischia
 • DAG 5: Egna strövtåg

  Tid för egna strövtåg i Sorrento. Vår guide ger gärna tips och förslag på aktiviteter och utflykter.

  Egna strövtågVy över Sorrento
 • DAG 6: Storslagna Amalfikusten

  Vi tar oss till den södra delen av Sorrentohalvön - Amalfikusten, där en slingrande väg leder oss ner till byn Positano, där pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser klättrar på de branta sluttningarna. Alla bäst upplever man de storslagna vyerna från sjösidan, därför byter vi här för en stund färdmedel för att njuta av utsikten från en båt. Vi lägger till i staden Amalfi, där tid ges att besöka den vackra katedralen från 800-talet eller ta ett bad i havet.

  Vi fortsätter sedan till Ravello där vi besöker Villa Rufolo som bjuder på en fantastisk panoramautsikt. Gemensam middag på kvällen.

  Storslagna AmalfikustenAmalfikusten
 • DAG 7: Pompeji

  Under förmiddagen gör vi en utflykt till Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan! Vid återkomsten till Sorrento gör vi ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt i Sorrento. Middag.

  PompejiStaden Pompeji som begravdes år 79 f.Kr.
 • DAG 8: Hemåt

  Efter frukost sätter vi kurs mot Neapels flygplats. Vi tackar Sorrentohalvön och Capri för en resa som bjudit på vidunderliga vyer, historiska arv och kulinariska upplevelser.
  Ca 6 mil med buss. 

Karta

Hotell

Hotel Biancamaria, Anacapri
Hotel Biancamaria är beläget i gamla stan i Anacapri. Berömda sevärdheter som the Blue Grotto, the Light House och the Monte Solaro chai lift ligger med gångavstånd från hotellet. Hotel Biancamaria Vi...
Hotel La Meridiana, Sorrento
Hotel La Meridiana är beläget ca 400 m från centrum i Sorrento. Från hotellet har man utsikt över Sorrentos kullar eller havet. Bredvid hotellet ligger en citronodling som man kan promenera igenom och...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Italien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Italien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Italien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Italien - Väder & klimat

  Italien är ett avlångt land och har tre klimatzoner; alpint-, tempererat- och medelhavsklimat. Generellt sett kan man säga att norra Italien har kalla vintrar och varma somrar, mellersta Italien bjuder på tempererat klimat samt södra delen har medelhavsklimat vilket betyder varma och fuktiga somrar och snöfria vintrar. Man bör tänka på att vara rätt klädd för klimatet i den delen av landet du skall till.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Italien - Valuta, växling & kreditkort

  Italiens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Italien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.
  Banker har vanligtvis öppet måndag-fredag kl. 8:30–13:30 och 14:45-15:45. Undantag kan förekomma.

 • Italien - Transport & kommunikationer

  Att åka runt i Rom och andra stora städer fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). I mindre städer fungerar det också men avgångarna kan vara mer begränsade. Det är lätt att få tag i en taxi. Priset är betydligt högre om du åker nattetid, på helger eller högtidsdagar jämfört med dagtid på vardagar.

 • Italien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Italien är +39. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Italien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mitt på dagen, vanligtvis mellan 13:00 och 15:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. De största varuhuskedjorna heter La Rinascente, Coin och Upim, dessa finns placerade i hela landet. På marknader kan man finna kläder och lädervaror till lägre priser. Mat och dryck är också trevliga souvenirer från Italien. Från Sorrentohalvön köper man gärna med sig en flaska citronlikör, Limoncello.

 • Italien - Elektricitet

  I Italien är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Italien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Italien.

 • Italien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Italienska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3