Skip to main content

Dalhalla

Rhapsody in Rock - Festival, Tommy Körberg & Kristina från Duvemåla

En stjärna föll! Nordens Verona föddes! I Dalhalla kan man se hur hela trakten påverkades när den stora meteoriten föll för 360 miljoner år sedan. Längs väggarna kan du se de färgrika berglagren. Akustiken upptäcktes långt senare. Det var radioproducenten och operasångerskan Margareta Dellefors som först såg den spännande möjligheten till en opera-arena med en unik inramning. 1994 invigdes arenan, som saknar motstycke.

Vi erbjuder följande föreställningar, välj den som faller dig bäst i smaken!

 • 12/7 - RHAPSODY IN ROCK Festival är ev av Dalhallas största publiksuccér genom alla år. Robert Wells bjuder tillsammans med en stor ensemble bestående av dansare, orkester, fyrverkerier, en mängd annonserade gäster och olika specialinbjudna ”special guests” in till tre sprakande konsertkvällar. Ingen kväll kommer att vara den andra lik under Rhapsody In Rock – Festival.
 • 20/7 - TOMMY KÖRBERG Grand Final intar nu Dalhalla efter att ha selar för fulla salongar i Stockholm. Tommy Körberg sammanfattar sin musikaliska karriär och låter publiken följa med bakom kulisserna i sitt omsusade och händelserika liv. En svindlande resa kantad av musikaler, skandaler och schlagerfinaler tillsammans med Sveriges största röst, uppbackad av virtuosa musiker.
 • 9/8 - Musikalen KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA är utan att överdriva den största svenska musikalen genom tiderna. Den episka berättelsen baserad på Vilhelm Mobergs utvandrarepos är tidlös och berör på djupet med sin otroliga musik av Benny Andersson och texter av Björn Ulvaeus. För musiken står Dalasinfoniettan och dess kör under ledning av stjärndirigenten Anders Eljas. 

Programmet i korthet

Dag 1: Med buss genom sommarfagert Sverige. Ankomst Falun. (M)
Dag 2: Besök Falu koppargruva, Carl Larssongården & DALHALLA. (F,M)
Dag 3: Besök Nusnäs, Zorngården & Rättviks kyrka. (F,M)
Dag 4: På sommarfagra vägar kör vi hemåt. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Att uppleva en konsert i ett kalkbrott
 • Besök Zorngården
 • Ett vackert och sommarfagert Sverige
 • Fantastiska konst-besök under resvägen
 • Besök Sundborn med Carl Larssongården
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Falun

  Intressant fakta och spännande berättelser om platser vi passerar sätter extra färg på vår resa norrut. Genom Västergötland och Närke kommer vi till Dalarna där vi skall bo tre nätter på First Hotel Grand i Falun, en utmärkt utgångspunkt för våra utfärder. Middag på hotellet.
  Ca 68 mil från Malmö & 47 från Göteborg.

  Hemorten-FalunFoto: First Hotel Grand, Falun
 • DAG 2: Dalhalla, Carl Larssongården mm

  Efter frukost åker vi mot Falu koppargruva, av Unesco utsett till världsarv, för en rundtur ovan jord. Här får vi veta mer om Stora Stöten och gruvdriften, som pågick i över 1000 år. Visste du att gruvan har varit världens största kopparproducent? Vi styr så kosan till Sundborn och Carl Larssongården, där vi möts med de välkomnande orden “Var välkommen kära Du till Carl Larsson och hans fru”. Lokalguiden berättar. I Sundborn får vi också tillfälle att äta en bit mat. Efter denna trevliga utflykt vänder vi åter till hotellet där en tidig middag så småningom kommer att serveras.

  På kvällen väntar så vår stora musikupplevelse på Dalhalla. Vi är alla “välklädda”, och väl klädda på Dalhalla innebär varma fritidskläder och kraftiga skor. Efter midnatt räknar vi med att vara tillbaka på hotellet.
  Ca 14 mil.

  Dalhalla, Carl Larssongården mm
 • DAG 3: Zorngården

  Vi sover ut och njuter av en lugn förmiddag och ställer därefter färden till Nusnäs - världens största häststall med dalahästar i spiltorna! Därefter fortsätter vi till Mora för ett besök på Zorngården – ett av Sveriges mest originella byggnadsverk. Här bosatte sig den store konstnären Anders Zorn med sin maka när de efter flera år utomlands återvände till barndomens Mora. Efter ett stopp vid Rättviks kyrka vänder vi åter till Falun. Middag.
  Ca 18 mil.

  ZorngårdenZornmuseet Foto: Visit Dalarna
 • DAG 4: Falun-Hemorten

  Den gedigna frukosten avrundar vår vistelse i Falun. På sommarfagra vägar kör vi nu söderut. Örebro passeras och vi fortsätter mellan Vänern och Vättern till Göteborg, där en del resenärer stiger av. En innehållsrik resa går mot sitt slut, vid niotiden räknar vi med att vara åter i Skåne.
  Ca 46 mil till Göteborg & 73 mil till Malmö.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3