Skip to main content

Dalhalla

Rhapsody in Rock & MAMMA MIA!

En stjärna föll! Nordens Verona föddes! I Dalhalla kan man se hur hela trakten påverkades när den stora meteoriten föll för 360 miljoner år sedan. Längs väggarna kan du se de färgrika berglagren. Akustiken upptäcktes långt senare. Det var radioproducenten och operasångerskan Margareta Dellefors som först såg den spännande möjligheten till en opera-arena med en unik inramning. 1994 invigdes arenan, som saknar motstycke.

Vi erbjuder följande föreställningar, välj den som faller dig bäst i smaken!

 • 20/7 - RHAPSODY IN ROCK är Dalhallas största publiksuccé, med flest föreställningar sedan starten. Robert Wells & Rhapsody in Rock presenterar en konsert med en ensemble på över över 30 man.
  Inbjudna gäster är: 
  Magnus Carlsson, Linda Lampenius, Jakob Samuel, Janne Schaffer, Gladys Del Pilar, Tommy J (Sabaton), Hanna Lindblad, Peter Harrysson, Anders Berglund, Johan Boding, "High Society" med Karl Dyall, Rennie Mirro & Joachim Bergström, nypremiär för The Rhapsodettes i ledning av Oscar Wells, the Vocalettes och Rhapsody Symphony Orchestra.
 • 3/8 - MUSIKALEN "MAMMA MIA!"  lämnar London i sommar och åker på turné. 24 år har gått sedan musikalen hade premiär i London. Uppsättningen som kommer till Sverige är bl a producerad av Björn Ulveus.

Programmet i korthet

Dag 1: Med buss genom sommarfagert Sverige. Ankomst Falun. (M)
Dag 2: Besök Falu koppargruva, Carl Larssongården & DALHALLA. (F,M)
Dag 3: Besök Nusnäs, Zorngården & Rättviks kyrka. (F,M)
Dag 4: På sommarfagra vägar kör vi hemåt. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Att uppleva en konsert i ett kalkbrott
 • Besök Zorngården
 • Ett vackert och sommarfagert Sverige
 • Fantastiska konst-besök under resvägen
 • Besök Sundborn med Carl Larssongården
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Falun

  Intressant fakta och spännande berättelser om platser vi passerar sätter extra färg på vår resa norrut. Genom Västergötland och Närke kommer vi till Dalarna där vi skall bo tre nätter på Clarion Collection Hotel Bergmästaren i Falun, en utmärkt utgångspunkt för våra utfärder. På avresan 3 augusti bor vi på Scandic Lugnet i Falun. Middag på hotellet.
  Ca 68 mil från Malmö & 47 från Göteborg.

 • DAG 2: Dalhalla, Carl Larssongården mm

  Efter frukost åker vi mot Falu koppargruva, av Unesco utsett till världsarv, för en rundtur ovan jord. Här får vi veta mer om Stora Stöten och gruvdriften, som pågick i över 1000 år. Visste du att gruvan har varit världens största kopparproducent? Vi styr så kosan till Sundborn och Carl Larssongården, där vi möts med de välkomnande orden “Var välkommen kära Du till Carl Larsson och hans fru”. Lokalguiden berättar. I Sundborn får vi också tillfälle att äta en bit mat. Efter denna trevliga utflykt vänder vi åter till hotellet där en tidig middag så småningom kommer att serveras.

  På kvällen väntar så vår stora musikupplevelse på Dalhalla. Vi är alla “välklädda”, och väl klädda på Dalhalla innebär varma fritidskläder och kraftiga skor. Efter midnatt räknar vi med att vara tillbaka på hotellet.
  Ca 14 mil.

  Dalhalla, Carl Larssongården mm
 • DAG 3: Zorngården

  Vi sover ut och njuter av en lugn förmiddag och ställer därefter färden till Nusnäs - världens största häststall med dalahästar i spiltorna! Därefter fortsätter vi till Mora för ett besök på Zorngården – ett av Sveriges mest originella byggnadsverk. Här bosatte sig den store konstnären Anders Zorn med sin maka när de efter flera år utomlands återvände till barndomens Mora. Efter ett stopp vid Rättviks kyrka vänder vi åter till Falun. Middag.
  Ca 18 mil.

  ZorngårdenZornmuseet Foto: Visit Dalarna
 • DAG 4: Falun-Hemorten

  Den gedigna frukosten avrundar vår vistelse i Falun. På sommarfagra vägar kör vi nu söderut. Örebro passeras och vi fortsätter mellan Vänern och Vättern till Göteborg, där en del resenärer stiger av. En innehållsrik resa går mot sitt slut, vid niotiden räknar vi med att var åter i Skåne.
  Ca 46 mil till Göteborg & 73 mil till Malmö.

Karta

Hotell

Clarion Collection Hotel Bergmästaren, Falun
Clarion Collection Hotel Bergmästaren är beläget i de lugnare delarna av centrala Falun, omgivet av världsarvsskyddad natur. Här har du stadens utbud av restauranger och shopping runt hörnet. Clarion...
Scandic Lugnet, Falun
Scandic Lugnet är beläget i Falun vid Lugnets stora sport- och friluftsanläggning, endast 10 minuters promenad från stadskärnan. På hotellet finner du restuarang, bar samt inomhuspool och bastu. Scand...
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 6this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4