Skip to main content

Åke Roslund

 • Åke Roslund
  Åke Roslund

  Som pojke reste Åke i fantasin. I den lilla bruksorten i nordvästra Skåne fanns det inget som gav impulser till resande, annat än böcker om upptäcksresor på biblioteket och en väggkarta över världen ovanför sängen i pojkrummet. Framför den, på knä, satt han och lät fingret löpa över kartan. Genom kontinenter och vindlande floder, över vilda bergskedjor och kuster som han drömde om att besöka och utforska. Det var väl där som resandet tog sin början. Några av drömplatserna har sedan dess både besökts och utforskats.

  Efter dryga trettio år i branschen och på Jörns Resor har han kvar fantasin och upptäckarglädjen. Det finns alltid något nytt att uppleva och lära sig mer om. Det är också det som Åke vill ska känneteckna honom som reseledare; när han berättar om och kommenterar det som händer på vägen mot det okända och fantasieggande som väntar bakom nästa krök. Det är detaljerna i det stora som är riktigt intressanta, på samma sätt som en till synes liten detalj bär på stora berättelser. Och berättelserna står Åke för. Som entusiastisk förmedlare av kunskap, med ett stänk av humor i, är han i sitt esse!

  Då har han nytta av sin bakgrund som gymnasielärare i de för en reseledare viktiga ämnena  historia, geografi och samhällskunskap.  På gedigna grundkunskapers säkra mark, går han vidare till det mera anekdotiska, där det ofta handlar om enskilda människoöden och småskaliga händelser,  de många små berättelserna som tillsammans skapar platsens och landets kultur.

  Åke reser gärna till Tyskland där arkitektur, konst och historia lockar, liksom maten och språket. Men egentligen spelar resmålet inte så stor roll. Allt i hela världen är värt en resa; huvudsaken är att det finns ett hotell med god mat vid vägens slut; trevliga, nyfikna resenärer för sällskap på vägen dit och att det finns något att berätta och samtala om.

  När Åke inte är reseledare jobbar han som ledare i skolan, han är entusiastisk trädgårdsodlare, läser mycket, sjunger i kör och håller sig i form för resestrapatserna genom tyngdlyftning och löpning. Han springer gärna en runda på resorna , helst innan middagen och kanske tidigt på morgonen. Tag med löparskorna på resan, du kan räkna med att få en privat joggande sightseeing!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Augusti 2024

31/8
Se avresetider
BussHönö & Öckerö, 1 d
Guide: Åke Roslund
Mer än 41 895:-BokaSe avresetider
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8