Skip to main content

Fira nyår i Hildesheim

på charmiga Hotel Van der Valk

Nyår är en tid för reflektion och omtanke, men också för fest och glädje. En helg som denna ska man förstås unna sig det lilla extra. På tjusiga Van der Valk Hotel i Hildesheim, firar vi in det nya året med pompa och ståt. Välkomna på Sylvesterfest - ett nyårsfirande som heter duga.

Programmet i korthet

Dag 1: Buss till Hildesheim. (M)
Dag 2: Nyårsfirande hotellet. (F,L,M)
Dag 3: Stadspromenad i Hildesheim, filmvisning på hotellet. (F,M)
Dag 4: Hemresa till Sverige. (F)

F=Frukost L=Lunch M=Middag.

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,04 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Boende på tjusiga Hotel Van der Valk
 • Trevligt nyårsfirande med Jörns-resenärer
 • Utsökta måltider
 • Fler bilder
 • Vår guide Carina var fantastiskt duktig och trevlig .
 • Bästa chauffören!

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC (3 nätter i Hildesheim)
 • 3 frukostar, 1 lunch (dag 2), 3 middagar (varav en 5-rätters nyårsmeny)
 • 1 cocktail (dag 2), dans till musik på nyårsafton
 • Promenad i Hildesheim inkl dryck

Tillägg

 • Enkelrum 895:-
 • Avbeställningsskydd 500:-

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Hildesheim

  Via Rödby-Puttgarden går färden vidare genom Niedersachsen mot Hildesheim, där vi ska inkvartera oss på flotta Van der Valk Hotel, beläget vid stadens vackra torg och med Tysklands mest berömda korsvirkeshus, som närmsta granne! En läcker trerättersmiddag avrundar dagen på bästa sätt. Kanske unnar du dig även ett dopp i poolen?
  Ca 52 mil fr Malmö & 79 mil fr Göteborg.

  Hemorten-HildesheimMarktplatz i Hildesheim med Rolandsbrunnen. Foto: Anneli Skåreby
 • Dag 2: Nyårsafton med galabuffé

  Dagen spenderas fritt i Hildesheim. Kanske kopplar du av på hotellet eller ger dig ut på stan. Lunch intas på hotellet. 

  Tidig kväll tar aftonens festligheter vid. Vi hälsas välkomna och slår oss därefter ner för att avnjuta en 5-rätters nyårsmeny inkl husets vin och fatöl (Tidigare år har hotellet haft tema för nyårsfirandet. Det är ej klart om det blir något tema för 2023). Sektglasen fylls och stämningen höjs. Orkestern spelar upp till dans och förgyller kvällen. Ett nytt år med nya löften och utmaningar står för dörren! Fram på småtimmarna avrundar vi så smått denna festliga afton!

  Nyårsafton med galabufféFinklätt till nyår. Foto: Anneli Skåreby
 • Dag 3: Nyårsdagen

  Morgonstund lär ha guld i mund, men så här på självaste nyårsdagen känns det skönt att sova ut. Vi serveras en välbehövlig s k Katerfrühstück, dagen-efter-frukost, och samlas därefter för en guidad stadspromenad som så här på årets första dag avslutas med något ”värmande”. Eftermiddagen bjuder på filmvisning och kvällen på en välanrättad trerättersmiddag.

  NyårsdagenStadsrundtur Hildesheim. Foto: Anneli Skåreby
 • Dag 4: Hildesheim-Hemorten

  Efter ytterligare en gedigen frukost lämnar vi vår trivsamma värdstad och tar oss i lagom takt norrut. Innan vi slutligen ”överger” Tyskland för Danmark har vi även fått tillfälle att proviantera för kommande högtidsstunder. Med en känsla av tillfredsställelse närmar vi oss tidig kväll Sverige och kan säkerligen konstatera att vi fått en strålande inledning på det nya året!
  Ca 52 mil till Malmö & 79 mil till Göteborg.

  Hildesheim-HemortenFoto: Anneli Skåreby

Avreseorter & tider

Vi reser med bekväma bussar från Göteborg och fortsätter söderut efter Jörns-linjen, med påstigning ilängs med Västkusten, Halland & Skåne. Bor du utanför Jörns-linjen hämtar vi med taxi/bil på vissa orter mot tillägg. 

Klicka på länken nedan för att se alla på- & avstigningsorter samt tider. 

Se alla orter och tider

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

December 2023

30/12
Se avresetider
BussNyårsfirande i Hildesheim, 4 d
Guide: Carina Palm
49 895:-Fåtal platser kvarSe avresetider

Information

ANSLUT MED TÅG
På den här resan finns möjlighet att ansluta med tåg till Malmö, där vår buss avreser kl 09:30. 

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Teaterhotellet Malmö

Spoton Hotel Göteborg

 

Karta

Hotell

Van der Valk Hotel, Hildesheim
Det lyxiga hotellet Van der Valk Hildesheim är beläget på de historiska torget i Hildesheim. Hotellet erbjuder 110 individuellt inredda rum. I hotellet finner du swimming pool, bastu och fitness rum...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 4this is a picture of the number 9this is a picture of the number 7this is a picture of the number 7