Skip to main content

Kryssning på Rhen - Amsterdam till Strasbourg i höstflärd

Den här resan, till Holland, Tyskland och Frankrike har vi kombinerat härliga vinupplevelser med en bekväm kryssning från Amsterdam till Strasbourg. Du får många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av flodkryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. På den här resan får du pulserande stadsliv men också njuta av att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk sippandes på ett glas vin. Heldagsutflykt i Alsace, strandhugg i Rüdeshiem och Köln och utsökta viner förgyller vår resa

Vi har en resa som går i omvänd ordning med liknande program. Du kan läsa mer om den resan här: Kryssning på Rhen - Strasbourg till Amsterdam

Programmet i korthet

Dag 1: Buss från Sverige, färja till Rödby och vidare till Bremen. (M)
Dag 2:
Besök ostfarm. Drink och middag ombord. (M)
Dag 3: Kanaltur i Amsterdam samt fri tid att upptäcka staden. (F,L,M)
Dag 4: Skön dag på båten. Köln & Kölnerdomen. Galamiddag ombord. (F,L,M)
Dag 5: Skön dag på båten. Ankomst Rüdesheim kl 15. Vinprovning, fri tid. (F,L,M)
Dag 6: Skön dag på båten. Ankomst Strasbourg kl 20. (F,L,M)

Dag 7: Utflykt vinvägen Alsace med vinprovning. Ledig kväll. (F)
Dag 8: Vår svenska buss tar oss till Hannover. (F,M)

Dag 9: Stopp för ev inköp i Tyskland, färja till Rödby och hem. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Amsterdam och dess kanaler
 • Njuta av vinprovningar
 • Idylliska vinbyar med korsvirkeshus
 • Pittoreska Rüdesheim med Drosselgasse
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Bremen

  I arla morgonstund lämnar vi Kungälv och sätter kurs mot Skåne. Via Öresundsbron och med färjan från Rödby kommer vi till Tyskland. Under eftermiddagen går färden i rask takt vidare söderut mot Bremen och Pentahotel Bremen. Vi äter en sen gemnsam middag.
  Ca 74 mil till Göteborg & 47 mil till Malmö.

  Hemorten - BremenBremen
 • DAG 2: Bremen - Amsterdam med Volendam

  Vår resa fortästter genom Friesland och vidare söderut, över den 32 km långa, konstruerade vallen Afsluitdijk, som avskiljer havsviken Zuidersee från havet. Vi sätter kurs mot den lilla fiskebyn Volendam, känd för sin ost, träskor och vackra folkdräkter. Här väntar oss ett intressant besök hos en lokal osttillverkare. På kvällen checkar vi så in på Croisi-Europes premiumfartyg MS Gerard Schmitter, som ligger för ankar i Amsterdam. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gememsam middag ombord. Ca 38 mil.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Bremen - Amsterdam med VolendamHus längs Amstel floden
 • DAG 3: Amsterdam

  Efter frukost tar vi en båttur på kanalerna och upplever staden från första parkett. Därefter är det dags att upptäcka Amsterdam på egen hand. Bloemenmarkt - den flytande blomstermarknaden, torget Dam och det syndiga Red Light District är bara några av stadens välkända platser! Under kvällen samlas vi åter för middag ombord.

  Amsterdam
 • DAG 4: Båt Amsterdam - Köln

  Under småtimmarna har vi passerat den tyska gränsen. Vi njuter av frukost och lunch ombord och sen eftermiddag når vi dagens sluthamn Köln, som grundades redan 50 e.Kr. av kejsar Claudius. Här spenderar vi några timmar iland. Vi tar en promenad och besöker förstås den magnifika gotiska katedralen Kölner Dom, som det tog över 600 år att färdigställa. Åter ombord väntar oss en festlig galakväll med middag och underhållning! 

  Båt Amsterdam - KölnKöln i kvällsbelysning
 • DAG 5: Båt Köln - Rüdesheim

  Under natten har vi passerat Bonn, Tysklands forna huvudstad. Via Koblenz, där Rhen förenar sig med Mosel, kommer vi till den vackraste delen av Rhen. De välrenommerade vingårdarna avlöser varandra och på klippkrönen ståtar riddarborgarna majestätiskt. Vi passerar den berömda Loreleyklippan, där en vacker siren enligt sägen lockade båtarna i djupet med sin sång. De pittoreska vinbyarna ligger som på ett pärlband; Boppard, Bacharach, S:t Goarshausen, Bingen... Att denna del av Rhendalen – Mittelrheintal, är klassad som världsarv är inte svårt att förstå!

  På eftermiddagen nalkas vi Rüdesheim, hjärtat i vindistriktet Rheingau, där vi ska lägga till och tillbringa resten av dagen, med undantag för middagen, som serveras ombord. Under en promenad bekantar vi oss med den pittoreska staden. Under en vinprovning provar några av distriktets goda viner. Självklart ges det även tid för egna strövtåg.

  Båt Köln - RüdesheimRhendalen
 • DAG 6: Båt Rüdesheim - Strasbourg

  I spöktimmen lämnade vi Rüdesheim för denna gång och under natten fortsätter vi resan söderut. Vi passerar Worms, Mannheim och Speyer – känd för sin väldiga domkyrka. Under dagen njuter vi av vistelsen ombord medan båten stävar fram mot den franska gränsen. Under kvällen når vi vår sluthamn Strasbourg, där vi ska lägga till och tillbringa natten. 

  Den gamla stadskärnan i Strasbourg är ett världsarv som ryms på en ö i floden III. Här ståtar också den berömda gotiska katedralen Notre Dame, ett mästerverk i stenarbete. Vackra korsvirkeshus, medeltida arkitektur och historiska monument. Här finns också ärkebiskoparnas palats, Palais Rohan, som numera rymmer tre museer, och flera Ponts-Couverts, täckta broar i förbindelse med medeltida vakttorn. 

  Båt Rüdesheim - StrasbourgStrasbourg
 • DAG 7: Utflykt Alsace

  Efter frukost mönstrar vi av fartyget för en heldagsutflykt i Alsace – "Frankrikes trädgård". De tyska influenserna är tydliga, men så har ju också Alsace vandrat fram och tillbaka mellan Tyskland och Frankrike genom hela sin historia. Under dagen gör vi nedslag längs "Route du Vin", som är själva livsnerven i bygden. Här i gränslandet mellan Vorgesernas bördiga sluttningar och Rhen ligger de måleriska vinbyarna sida vid sida.

  Vi besöker någon av de kända vinbyarna längs "Route de Vin", där trånga, vinglande kullerstensgränder, och vackra korsvirkeshus med pelargonieprydda balkonger ger en förtjusande inramning. Hos en anrik vinproducent provsmakar vi några av de goda vinerna. 

  Tillbaka i Strasbourg inkvarterar vi oss på Ibis Strasbourg Centre Petite France, beläget i kvarteren "Petite France", som förr var garvarnas distrikt. Här intar du med fördel din middag.

  Utflykt AlsaceAlsace
 • DAG 8: Strasbourg - Hannover

  Vi lämnar efter frukost Strasbourg och fortsätter parallellt med floden Rhen norrut. Vi fortsätter i utkanten av natursköna Schwarzwald och passerar den exklusiva kurorten Baden-Baden. Så småningom passerar vi finansstaden Frankfurt och vidare genom Hessen och Niedersachsen når vi H+ Hotel Hannover, där vi ska övernatta och äta middag.

  Strasbourg - HannoverPetite France, Strasbourg
 • DAG 9: Hannover - Hemorten

  Efter stopp för lunch och inköp kör vi ombord på färjan i Puttgarden. Vid 19-tiden är vi åter i Malmö, runt midnatt i Göteborg.
  Ca 51 mil fr Malmö & 78 mil fr Göteborg.

  Hannover - Hemorten

Karta

Hotell

MS Gérard Schmitter
Premiumfartyget MS Gérard Scmitter seglar på Rhen och är ett elegant, mindre kryssningsfartyg med 87 hytter fördelat på tre däck. Ombord på båten finner du restaurang, loungebar med dansgolv och ett s...
H+ Hotel, Hannover
H+ Hotel i Hannover ligger utanför centrum men ändå på nära avstånd om man vill ta sig dit. Hotellet har 179 rum, wellnessavdelning med bastu och gym. H+ Hotel Hannover Bergstraße 2 30539 Hannover Tys...
ibis Strasbourg Centre Gare
ibis Strasbourg Centre Gare ligger centralt, intill tågstationen i Strasbourg. Härifrån har du endast 10 minuters promenad till kvarteret Petite France och katedralen. ibis Strasbourg Centre Gare 10 P...
Pentahotel, Bremen
Pentahotel Bremen öppnade september 2022 och har totalt 148 rum. Hotellet ligger i Vahr distriktet, utanför den centrala kärnan av Bremen. Pentahotel Bremen August-Bebel-Allee 4 28329 Bremen Tyskland...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 8