Skip to main content

Kryssning på Rhen - Amsterdam till Strasbourg i höstfärger

med Trädgårdsfestivalen Floriaden - bara var 10:e år!

Den här resan, till Holland, Tyskland och Frankrike, kan du bara göra var 10:e år! Vi har lyckats kombinera fantastiska trädgårdsfestivalen Floriaden, härliga vinupplevelser med en bekväm kryssning från Amsterdam till Strasbourg. Du får många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av flodkryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. På den här resan får du enastående blomsterprakt, pulserande stadsliv, men också njuta av att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk sippandes på ett glas vin. Heldagsutflykt i Alsace, strandhugg i Rüdeshiem och Köln, utsökta viner och fantastiska färger i Floriaden förgyller vår resa

Programmet i korthet

Dag 1: Buss från Sverige, färja till Rödby och vidare till Bremen. (M)
Dag 2:
Trädgårdsfestivalen Floriaden (ca 4h). Drink och middag ombord. (M)
Dag 3: Besök ostfarm samt kanaltur i Amsterdam. (F,L,M)
Dag 4: Skön dag på båten. Köln & Kölnerdomen. Galamiddag ombord. (F,L,M)
Dag 5: Skön dag på båten. Ankomst Rüdesheim kl 15. Vinprovning, fri tid. (F,L,M)
Dag 6: Skön dag på båten. Ankomst Strasbourg kl 19. Kvällstur med båt. (F,L,M)

Dag 7: Utflykt vinvägen Alsace med vinprovning. Ledig kväll. (F)
Dag 8: Vår svenska buss tar oss till Hannover. (F,M)

Dag 9: Stopp för ev inköp i Tyskland, färja till Rödby och hem.(F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Trädgårdsfestivalen Floriaden - bara var 10:e år!
 • Njuta av vinprovningar
 • Idylliska vinbyar med korsvirkeshus
 • Pittoreska Rüdesheim med Drosselgasse
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Bremen, 1 Strasbourg, 1 Hannover)
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (5 nätter på CroisiEurope MS Gerard Schmitter)
 • 8 frukostar
 • 4 luncher inkl dryck
 • 7 middagar (varav 5 inkl dryck)
 • 1 välkomstdrink
 • Båttur på kanalerna i Strasbourg och Amsterdam
 • Utflykt i Alsace med besök i Riquewihr
 • 2 vinprovningar (Alsace och Rüdesheim)
 • Stadspromenad i Rüdesheim
 • Kortare stadsrundtur i Köln
 • Besök i Kölner Dom
 • Besök i Volendam och ostproducent
 • Inträde Keukenhof och Floriaden

Tillägg

 • Enkelrum/hytt (huvuddäck) 4.595 kr
 • Hytt mellandäck 1.295 kr/person
 • Hytt övre däck: 1.495 kr/person
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Bremen

  I arla morgonstund lämnar vi Kungälv och sätter kurs mot Skåne. Via Öresundsbron och med färjan från Rödby kommer vi till Tyskland. Under eftermiddagen går färden i rask takt vidare söderut mot Bremen och Atlantic Hotel Universum. Vi äter en sen gemnsam middag.
  Ca 74 mil till Göteborg & 47 mil till Malmö.

  Hemorten - BremenBremen
 • DAG 2: Bremen - Amsterdam med Floriaden

  Vår resa fortästter genom Friesland och vidare söderut, över den 32 km långa, konstruerade vallen Afsluitdijk, som avskiljer havsviken Zuidersee från havet. Vid lunchtid når vi Floriaden, en verklig höjdpunkt som lockar gammal som ung, trädgårdsintresserad eller ej! Floriaden är en jättelik blomster- och trädgårdsmässa, som arrangeras vart tionde år i Holland. Ett stort parkområde med blommor, paviljonger, trädgårdar, världsunik arkitektur mm väntar på att upptäckas! Fem fantastiska världar på olika teman sammanlänkade av skogsområden samsas på ytan, 100 utställare finns på plats. Vi möter seder och ritualer från hela världen och tar del av musik, dans- och teaterföreställningar. Kanske åker du också en tur med den 30 meter höga linbanan?

  På kvällen checkar vi så in på Croisi-Europes premiumfartyg MS Gerard Schmitter, som ligger för ankar i Amsterdam. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gememsam middag ombord. Ca 38 mil.

  Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

  Bremen - Amsterdam med FloriadenFloriaden
 • DAG 3: Volendam & Amsterdam

  Efter frukost sätter vi kurs mot den lilla fiskebyn Volendam, känd för sin ost, träskor och vackra folkdräkter. Här väntar oss ett intressant besök hos en lokal osttillverkare. Efter besöket vänder vi åter mot Amsterdam som ligger för våra fötter! Under en båttur på kanalerna upplever vi staden från första parkett. Därefter är det dags att upptäcka Amsterdam på egen hand. Bloemenmarkt - den flytande blomstermarknaden, torget Dam och det syndiga Red Light District är bara några av stadens välkända platser! Under kvällen samlas vi åter för middag ombord.

  Volendam & AmsterdamAmsterdam
 • DAG 4: Båt Amsterdam - Köln

  Under småtimmarna har vi passerat den tyska gränsen. Vi njuter av frukost och lunch ombord och sen eftermiddag når vi dagens sluthamn Köln, som grundades redan 50 e.Kr. av kejsar Claudius. Här spenderar vi några timmar iland. Vi tar en promenad och besöker förstås den magnifika gotiska katedralen Kölner Dom, som det tog över 600 år att färdigställa. Åter ombord väntar oss en festlig galakväll med middag och underhållning! 

  Båt Amsterdam - KölnKöln i kvällsbelysning
 • DAG 5: Båt Köln - Rüdesheim

  Under natten har vi passerat Bonn, Tysklands forna huvudstad. Via Koblenz, där Rhen förenar sig med Mosel, kommer vi till den vackraste delen av Rhen. De välrenommerade vingårdarna avlöser varandra och på klippkrönen ståtar riddarborgarna majestätiskt. Vi passerar den berömda Loreleyklippan, där en vacker siren enligt sägen lockade båtarna i djupet med sin sång. De pittoreska vinbyarna ligger som på ett pärlband; Boppard, Bacharach, S:t Goarshausen, Bingen... Att denna del av Rhendalen – Mittelrheintal, är klassad som världsarv är inte svårt att förstå!

  På eftermiddagen nalkas vi Rüdesheim, hjärtat i vindistriktet Rheingau, där vi ska lägga till och tillbringa resten av dagen, med undantag för middagen, som serveras ombord. Under en promenad bekantar vi oss med den pittoreska staden. Under en vinprovning provar några av distriktets goda viner. Självklart ges det även tid för egna strövtåg.

  Båt Köln - RüdesheimRhendalen
 • DAG 6: Båt Rüdesheim - Strasbourg

  I spöktimmen lämnade vi Rüdesheim för denna gång och under natten fortsätter vi resan söderut. Vi passerar Worms, Mannheim och Speyer – känd för sin väldiga domkyrka. Under dagen njuter vi av vistelsen ombord medan båten stävar fram mot den franska gränsen som vi passerar  vid 13:30-tiden. Efter några timmar når vi vår sluthamn Strasbourg, där vi ska lägga till och tillbringa resten av kvällen. 

  Den gamla stadskärnan i Strasbourg är ett världsarv som ryms på en ö i floden III. Här ståtar också den berömda gotiska katedralen Notre Dame, ett mästerverk i stenarbete. Vi upplever staden på bästa sätt – med båt på Ill-kanalerna. Vackra korsvirkeshus, medeltida arkitektur och historiska monument kantar vår väg. Vi passerar ärkebiskoparnas palats, Palais Rohan, som numera rymmer tre museer, och flera Ponts-Couverts, täckta broar i förbindelse med medeltida vakttorn. 

  Båt Rüdesheim - StrasbourgStrasbourg
 • DAG 7: Utflykt Alsace

  Efter frukost mönstrar vi av fartyget för en heldagsutflykt i Alsace – "Frankrikes trädgård". De tyska influenserna är tydliga, men så har ju också Alsace vandrat fram och tillbaka mellan Tyskland och Frankrike genom hela sin historia. Under dagen gör vi nedslag längs "Route du Vin", som är själva livsnerven i bygden. Här i gränslandet mellan Vorgesernas bördiga sluttningar och Rhen ligger de måleriska vinbyarna sida vid sida.

  Vi besöker någon av de kända vinbyarna längs "Route de Vin", där trånga, vinglande kullerstensgränder, och vackra korsvirkeshus med pelargonieprydda balkonger ger en förtjusande inramning. Hos en anrik vinproducent provsmakar vi några av de goda vinerna. 

  Tillbaka i Strasbourg inkvarterar vi oss på Ibis Strasbourg Centre Petite France, beläget i kvarteren "Petite France", som förr var garvarnas distrikt. Här intar du med fördel din middag.

  Utflykt AlsaceAlsace
 • DAG 8: Strasbourg - Hannover

  Vi lämnar efter frukost Strasbourg och fortsätter parallellt med floden Rhen norrut. Vi fortsätter i utkanten av natursköna Schwarzwald och passerar den exklusiva kurorten Baden-Baden. Så småningom passerar vi finansstaden Frankfurt och vidare genom Hessen och Niedersachsen når vi fina Wyndham Hannover Atrium, där vi ska övernatta och äta middag.

  Strasbourg - HannoverPetite France, Strasbourg
 • DAG 9: Hannover - Hemorten

  Efter stopp för lunch och inköp kör vi ombord på färjan i Puttgarden. Vid 19-tiden är vi åter i Malmö, runt midnatt i Göteborg.
  Ca 51 mil fr Malmö & 78 mil fr Göteborg.

  Hannover - Hemorten

Avreseorter & tider

Vi reser med Smålandsbussens bekväma bussar från Göteborg och fortsätter söderut efter Jörns-linjen, med påstigning i på Västkusten, Halland & Skåne . Bor du utanför Jörns-linjen hämtar vi med taxi/bil på vissa orter mot tillägg. 

Klicka på länken nedan för att se alla på- & avstigningsorter samt tider. 

Se alla orter och tider

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

September 2022

18/9
Se avresetider
BussKryssning på Rhen - Amsterdam-Strasbourg, 9 d
Guide: Lena Persson
Mer än 420 360:-BokaSe avresetider

Information

ANSLUT MED TÅG
På den här resan finns möjlighet att ansluta med tåg till Malmö, där vår buss avreser kl 10. 

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Teaterhotellet Malmö

Spoton Hotel Göteborg

KLIMATSMART RESA
På den här resan klimatkompenserar vi för busstransporten. Buss med HVO bränsle - 0,014 kg CO2/km.
Läs mer!

Karta

Hotell

MS Gérard Schmitter
Premiumfartyget MS Gérard Scmitter seglar på Rhen och är ett elegant, mindre kryssningsfartyg med 87 hytter fördelat på tre däck. Ombord på båten finner du restaurang, loungebar med dansgolv och ett s...
Atlantic Hotel Universum, Bremen
Atlantic Hotel Universum ligger bredvid vetenskapscentret Universum Bremen och Teknologiparken, vid Bremens universitet. Hotellet har en restaurang som heter Campus, stort fokus är på aromer och krydd...
Ibis Strasbourg Centre Petite France
Trevligt hotell med bra läge i kvarteren "Petite France", den mest omtyckta delen av Strasbourg. Ca 800 meter till Strasbourgs katedral och 650 meter från torget Place Kléber. Bekväma luftkonditionera...
Wyndham Hotel Hannover Atrium, Hannover
Wyndham Hannover Atrium Hotel erbjuder moderna rum, en restaurang och ett spa-center med bastu och bubbelpool (tillägg). Hotellet ligger i stadsdelen Gross-Bucholz. Läs mer om Wyndham Hannover Atrium...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Transporter & kommunikationer

  Att åka runt i Madrid och andra stora städer i Spanien fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). Taxi tas vid taxistånden eller från gatan. Priset är betydligt högre om man åker nattetid på lördagar, söndagar eller helger.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 9