Skip to main content

Kryssning på Rhen - Amsterdam till Strasbourg i höstflärd

Den här resan, till Holland, Tyskland och Frankrike har vi kombinerat härliga vinupplevelser med en bekväm kryssning från Amsterdam till Strasbourg. Du får många unika upplevelser, samtidigt som du njuter av flodkryssningens alla fördelar med mat och dryck inkluderat. På den här resan får du pulserande stadsliv men också njuta av att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk sippandes på ett glas vin. Heldagsutflykt i Alsace, strandhugg i Rüdeshiem och Köln och utsökta viner förgyller vår resa

Programmet i korthet

Dag 1: Buss från Sverige, färja till Rödby och vidare till Bremen. (M)
Dag 2: Kanaltur i Amsterdam
. Incheckning fartyg, drink och middag ombord. (F,M)
Dag 3: Skön dag på fartyget, stopp i Nijmegen. (F,L,M)
Dag 4: Skön dag på fartyget. Köln & Kölnerdomen. (F,L,M)
Dag 5: Skön dag på fartyget. Ankomst Rüdesheim. Vinprovning, fri tid. (F,L,M)
Dag 6: Skön dag på fartyget, stopp i Mannheim. Galamiddag ombord (F,L,M)

Dag 7: Ankomst Strasbourg. Utflykt vinvägen Alsace med vinprovning. Ledig kväll. (F)
Dag 8: Vår svenska buss tar oss till Hannover. (F,M)

Dag 9: Stopp för ev inköp i Tyskland, färja till Rödby och hem. (F)

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag

Helpension ombord under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,11 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Bekväm kryssning med mat & dryck inkluderat
 • Amsterdam och dess kanaler
 • Njuta av vinprovningar
 • Idylliska vinbyar med korsvirkeshus
 • Pittoreska Rüdesheim med Drosselgasse
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4 av 5
: 4 av 5 stjärnor

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Bremen, 1 Strasbourg, 1 Hannover)
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (5 nätter på CroisiEurope MS Mona Lisa)
 • 8 frukostar, 4 luncher inkl dryck, 7 middagar (varav 5 inkl dryck), 1 välkomstdrink
 • Båttur på kanalerna i Amsterdam
 • Utflykt i Alsace med besök i Riquewihr
 • 2 vinprovningar (Alsace och Rüdesheim)
 • Stadspromenad i Rüdesheim
 • Kortare stadsrundtur i Köln
 • Besök i Kölner Dom

Tillägg

 • Dubbelrum/hytt övre däck 2 390:-
 • Enkelrum/hytt huvuddäck 5 795:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Bremen

  I arla morgonstund lämnar vi Kungälv och sätter kurs mot Skåne. Via Öresundsbron och med färjan från Rödby kommer vi till Tyskland. Under eftermiddagen går färden i rask takt vidare söderut mot Bremen och Pentahotel Bremen. Vi äter en sen gemnsam middag.
  Ca 74 mil till Göteborg & 47 mil till Malmö.

  Hemorten - BremenBremen
 • DAG 2: Bremen - Amsterdam

  Vår resa fortästter genom Friesland och vidare söderut mot målet för dagen, Amsterdam. Vid ankomst åker vi på en kanaltur i stadens kanalen. På kvällen checkar vi så in på Croisi-Europes fartyg MS Mona Lisa, som ligger för ankar i Amsterdam. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gememsam middag ombord. Ca 38 mil.

  • Helpension ombord ingår under hela kryssningen! Även dryck är inkluderat i samband med måltider och i baren. 
  • Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 
  Bremen - AmsterdamHus längs Amstel floden
 • DAG 3: Båt Nijmegen

  Under morgonen kommer vi fram till Nijmegen där vi ligger för ankar under förmiddagen. Kanske tar du dig en rundtur i staden och upptäcker den på egen hand. Vi samlas åter på fartyget för lunch och lättar ankar. Under eftermiddagen kryssar vi vidare på vår resa. På kvällen samlas vi för middag ombord.

  Båt Nijmegen
 • DAG 4: Båt Nijmegen - Köln

  Under småtimmarna har vi passerat den tyska gränsen. Vi njuter av frukost och lunch ombord och sen eftermiddag når vi dagens sluthamn Köln, som grundades redan 50 e.Kr. av kejsar Claudius. Här spenderar vi några timmar iland. Vi tar en promenad och besöker förstås den magnifika gotiska katedralen Kölner Dom, som det tog över 600 år att färdigställa.  

  Båt Nijmegen - KölnKöln i kvällsbelysning
 • DAG 5: Båt Köln - Rüdesheim

  Under natten har vi passerat Bonn, Tysklands forna huvudstad. Via Koblenz, där Rhen förenar sig med Mosel, kommer vi till den vackraste delen av Rhen. De välrenommerade vingårdarna avlöser varandra och på klippkrönen ståtar riddarborgarna majestätiskt. Vi passerar den berömda Loreleyklippan, där en vacker siren enligt sägen lockade båtarna i djupet med sin sång. De pittoreska vinbyarna ligger som på ett pärlband; Boppard, Bacharach, S:t Goarshausen, Bingen... Att denna del av Rhendalen – Mittelrheintal, är klassad som världsarv är inte svårt att förstå!

  På eftermiddagen nalkas vi Rüdesheim, hjärtat i vindistriktet Rheingau, där vi ska lägga till och tillbringa resten av dagen, med undantag för middagen, som serveras ombord. Under en promenad bekantar vi oss med den pittoreska staden. Under en vinprovning provar några av distriktets goda viner. 

  Båt Köln - RüdesheimRhendalen
 • DAG 6: Båt Rüdesheim - Mannheim

  I spöktimmen lämnade vi Rüdesheim för denna gång och under natten fortsätter vi resan söderut. Vi passerar Worms, Mannheim och Speyer – känd för sin väldiga domkyrka. Vid lunch ankommer vi till Mannheim där vi ska spendera ett par timmar. Åter ombord väntar oss en festlig galakväll med middag och underhållning!

  Båt Rüdesheim - Mannheim
 • DAG 7: Ankomst Strasbourg. Utflykt Alsace

  På morgonen ankommer vi till fartygets slutdestination, Strasbourg. Efter frukost mönstrar vi av fartyget för en heldagsutflykt i Alsace – "Frankrikes trädgård". De tyska influenserna är tydliga, men så har ju också Alsace vandrat fram och tillbaka mellan Tyskland och Frankrike genom hela sin historia. Under dagen gör vi nedslag längs "Route du Vin", som är själva livsnerven i bygden. Här i gränslandet mellan Vorgesernas bördiga sluttningar och Rhen ligger de måleriska vinbyarna sida vid sida.

  Vi besöker någon av de kända vinbyarna längs "Route de Vin", där trånga, vinglande kullerstensgränder, och vackra korsvirkeshus med pelargonieprydda balkonger ger en förtjusande inramning. Hos en anrik vinproducent provsmakar vi några av de goda vinerna. 

  Tillbaka i Strasbourg inkvarterar vi oss på Ibis Strasbourg Centre Gare. Middag intas på egen hand. 

  Ankomst Strasbourg. Utflykt AlsaceAlsace
 • DAG 8: Strasbourg - Hannover

  Vi lämnar efter frukost Strasbourg och fortsätter parallellt med floden Rhen norrut. Vi fortsätter i utkanten av natursköna Schwarzwald och passerar den exklusiva kurorten Baden-Baden. Så småningom passerar vi finansstaden Frankfurt och vidare genom Hessen och Niedersachsen når vi Mercure Hotel Hannover Oldenburger Allee, där vi ska övernatta och äta middag.

  Strasbourg - HannoverPetite France, Strasbourg
 • DAG 9: Hannover - Hemorten

  Efter stopp för lunch och inköp kör vi ombord på färjan i Puttgarden. Vid 19-tiden är vi åter i Malmö, runt midnatt i Göteborg.
  Ca 51 mil fr Malmö & 78 mil fr Göteborg.

  Hannover - Hemorten

Avreseorter & tider

Vi reser med bekväma bussar från Göteborg och fortsätter söderut efter Jörns-linjen, med påstigning längs med Västkusten, Halland & Skåne. Bor du utanför Jörns-linjen hämtar vi med taxi/bil på vissa orter mot tillägg. 

Klicka på länken nedan för att se alla på- & avstigningsorter samt tider. 

Se alla orter och tider

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Oktober 2024

18/10
Se avresetider
BussKryssning på Rhen - Amsterdam-Strasbourg, 9 d
Guide: Lena Persson
Mer än 421 295:-BokaSe avresetider

ANSLUT MED TÅG
På den här resan finns möjlighet att ansluta med tåg till Malmö, där vår buss avreser kl 10. 

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg & Malmö, före eller efter resan - eller både och! Börja resan utan stress och promenera utvilad till påstigningsplatsen. Sen är det "bar å åk"!

Teaterhotellet Malmö

first hotel g Göteborg

Hälsokrav Kryssning
Kryssningar är generellt sett inte anpassade för rörelsehindrade personer. Ombord- och avstigning sker oftast via en ramp. På vissa kryssningsbåtar finns hiss, men hissen når inte alltid alla däck, t ex soldäck. På utflykter används buss för det mesta, men vi besöker ofta kulturmärkta städer med kullerstensgator. Vid några av våra utflykter går vi från fartyget till stadskärnan och man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.
 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

ibis Strasbourg Centre Gare
ibis Strasbourg Centre Gare ligger centralt, intill tågstationen i Strasbourg. Härifrån har du endast 10 minuters promenad till kvarteret Petite France och katedralen. ibis Strasbourg Centre Gare 10 P...
Mercure Hotel Hannover Oldenburger Allee
Mercure Hotel Hannover Oldenburger Allee erbjuder morderna rum, en restaurang och en bar. Mercure Hotel Hannover Oldenburger Allee Oldenburger Allee 1 30659 Hannover Tyskland Läs mer om Mercure Hotel...
MS Mona Lisa
Bekvämt flodfartyg byggt 200 och renoverat 2010. Kapacitet för 94 passagerare som upptar 47 hytter. På övre däck ligger restaruangen där delikat mat serveras med utsikt genom stora fönster. På övre dä...
Pentahotel, Bremen
Pentahotel Bremen öppnade september 2022 och har totalt 148 rum. Hotellet ligger i Vahr distriktet, utanför den centrala kärnan av Bremen. Pentahotel Bremen August-Bebel-Allee 4 28329 Bremen Tyskland...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Frankrike - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Frankrike. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Frankrike - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Frankrike - Väder & klimat

  I norra delen av landet är klimatet typiskt nordatlantiskt med mycket nederbörd under hela året och måttliga skillnader mellan årstiderna. Längst söderut är det typiskt Medelhavsklimat med mindre nederbörd och varma somrar.

 • Frankrike - Valuta, växling & kreditkort

  Frankrikes valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Frankrike. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Frankrike - Transport & kommunikationer

  Frankrike har ett av de största vägnäten i hela världen. Det motsvarar cirka 80 000 mil varav 710 mil är motorväg. Merparten av Frankrikes motorvägar, sett till kilometerantal, är betalmotorvägar med vägtullar. Tågtrafiken är väl utbyggd och konkurrerar med flyget på många sträckor. Ännu är inte trafiken avreglerad (även om sådana förslag finns) utan drivs framförallt av statliga SNCF. Höghastighetståget TGV är populärt på sträckor som Paris-Lyon. Man kan också resa med tåg från Paris till andra europeiska städer som London och Bryssel. Historiskt har Paris även utgjort en av de centrala stationerna för Orientexpressen.

 • Frankrike - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Frankrike är +33. Behöver du ringa hem så kontrollera gärna ev. avgifter med din mobiloperatör gällande täckning och olika priser. Frankrike låg länge efter andra utvecklade länder men är nu på väg att komma i kapp och bredbandsutbyggnaden går i full fart. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Frankrike - Shopping

  Frankrike är ett trevligt och anrikt shoppingland där exklusiva lyxbutiker blandas med små souveniraffärer. Butikerna finner du såväl i gallerior som längs med gatorna. I Frankrike finns det en välutvecklad ostkultur och man kan shoppa ostar av alla dess slag.

 • Frankrike - Elekricitet

  I Frankrike är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Frankrike - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Frankrike och Sverige.

 • Frankrike - Allmänt & blandat

  Dricks: En serviceavgift är oftast inbakad i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt med 5-10%.
  Språk: Franska

 • Holland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Holland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Holland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Holland - Väder & klimat

  Holland har ett tempererat, fuktigt kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Ett normalt år faller omkring 800 millimeter nederbörd, ganska jämnt fördelat över året. Det snöar i genomsnitt cirka 20 dagar om året.

 • Holland - Valuta, växling & kreditkort

  Hollands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Holland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Holland - Transort & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafik. I Amsterdam t.ex. finns 24-, 48- eller 72-timmars kort. Korten gäller för obegränsat antal resor med spårvagn, buss, tunnelbana och nattbuss. Man kan även köpa enstaka biljetter direkt av chauffören men det är dyrare.

 • Holland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Holland är +31. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Holland - Shopping

  I Holland finner man en mängd olika souvenirer till försäljning, så som träskor, ost och Delftware och naturligtvis tulpaner. 

 • Holland - Elektricitet

  I Holland är det 220/230V, adapter behövs inte.

 • Holland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Holland.

 • Holland - Allmänt & blandat

  Dricks: Är man nöjd med servicen och bemötandet rekommenderas det att lämna ca 5-10% . Även taxichaufförer förväntar sig 5-10% i dricks.
  Språk: Nederländska och Frisiska.

 • Tyskland - Pass & visum

  Svenska medborgare behöver inget visum för resor till Tyskland. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Tyskland - Vaccinationer & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Tyskland - Väder & klimat

  Hela Tyskland ligger i den tempererade klimatzonen förutom området vid de tyska Alperna där det råder fjällklimat med mycket kallare och regnrikare väder än i övriga Tyskland. Landets västra del domineras av Atlanthavsströmmen. I öster påminner klimatet om det kontinentala med kalla och våta vintrar och varma och torra somrar.

 • Tyskland - Valuta, växling & kreditkort

  Tysklands valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Tyskland. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.

 • Tyskland - Transporter & kommunikationer

  Det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken i de större städerna och även mellan städerna. På landsbygden är trafiken mer begränsad.

 • Tyskland - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Tyskland är +49. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Tyskland - Shopping

  Varje region i Tyskland har sin egen specialitet. T.ex folkkonst från bergskedjan Erzgebirge Nussknacker och Rüchermänner (nötknäckare och rökare), Lübeck har sin marsipan, Hamburg sin Hummelfigur, Berlin sin björn och sina "Ampelmännchen (Herr Gårman). 

 • Tyskland - Elektricitet

  220V, ingen adapter behövs.

 • Tyskland - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Tyskland.

 • Tyskland - Allmänt & blandat

  Dricks: Serviceavgift är inbakat i priset men är du nöjd med servicen kan du avrunda notan uppåt 5-10%.
  Språk: Tyska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2