Skip to main content

Sorrento vid Neapelbukten med Icakuriren & Hemmets Journal

Här mår vi bra!

Upplev Sorrento, Amalfikustens pastellfärgade hus, den romantiska sago-ön Capri och vulkanen Vesuvius som reser sig i fjärran. 


Sorrento med sitt härliga klimat har lockat besökare sen urminnes tider och är vår bas under vistelsen. Vi njuter av sköna dagar på hotellet vid den uppvärmda poolen och sätter oss vid dukat bord varje kväll. Önskar du se mer av omgivningarna så följ med på utflykterna till exempelvis Amalfikusten som kallas ”den gudomliga kusten”, den exklusiva ön Capri som är ett känt paradis för njutningslystna, den bäst bevarade staden från antiken – Pompeji, som begravdes i pimpsten och aska år 79, utflykten till en gårdsproducent av citroner och apelsiner och inte minst vinprovning vid Vesuvius. Förläng sommaren bland palmer, bad, smala gränder och blomstersmyckade torg med utecaféer på rad.

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Neapel och buss till hotellet. (M)
Dag 2: Stadspromenad i Sorrento. (F,M)
Dag 3-14: Vi njuter av sköna dagar på hotellet och av trevliga utflykter. (F,M)
Dag 15: Buss till Neapel och flyg hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,36 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Ljumma höstvindar vid Medelhavet
 • Att sätta sig vid dukat bord i 2 veckor!
 • Amalfikustens pastellfärgade hus
 • Pompeji, staden som begravdes
 • Underbara omgivningar
 • Fler bilder

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - Neapel t/r inkl flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (14 nätter Sorrento)
 • 14 frukostar, 14 middagar
 • Bussresor i Italien
 • Provsmakning limoncello
 • Stadspromenad i Sorrento
 • Utflykt till Neapel med besök på Arkeologiska muséet
 • Representant från Icakuriren/Hemmets Journal vid minst 25 deltagare

Tillägg

 • Enkelrum mot trädgården 4 545:-
 • Dubbelrum med balkong & havsutsikt 7 000:-
 • Avbeställningsskydd via Gouda

Utflykter

 • Utflykt Amalfikusten
  Utflykt Amalfikusten Amalfikusten – ”den gudomliga kusten”. Slingrande, natursköna vägar leder ner till pittoreska pastellfärgade byar som Positano, Praiano och Amalfi.
  Pris: 1 030:-
 • Utflykt Capri
  Utflykt Capri Ackompanjerade av vår guide tar vi färjan ut till Marina Grande på Capri. Den exklusiva ön är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade. Vi besöker Villa San Michele i Anacapri, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe, som bosatte sig på Capri.
  Pris: 1 250:-
 • Utflykt citron-, apelsin- & vinproducent
  Utflykt citron-, apelsin- & vinproducent Utflykt till en lokal gårdsproducent med fokus på vin, citroner och apelsiner. Vi träffar familjen, utforskar gården och strosar i citron- och apelsinlundar.
  Pris: 980:-
 • Utflykt Pompeji
  Utflykt Pompeji Ledsagade av en kunnig lokalguide bekantar vi oss med Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska.
  Pris: 860:-
 • Utflykt vinprovning vid Vesuvius
  Utflykt vinprovning vid Vesuvius Vi besöker en vingård vars druvor skördas på vulkanen! Den vulkaniska jorden har uppskattats sedan urminnes tider och man gör sagolikt goda viner i Lacryma Christi del Vesuvio området. Vinprovning!
  Pris: 920:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Neapel - Sorrento

  Från våra avgångsorter tar flyget oss till Neapel, där buss väntar för färd söderut mot Sorrento och vårt hem de närmaste två veckorna: 4-stjärniga Grand Hotel Aminta. 
  Ca 5 mil med buss.

  Flyg till Neapel - SorrentoSorrentos hamn
 • Dag 2: Vi bekantar oss med omgivningarna

  Vårt hotell ligger på en höjd med storslagna vyer över Sorrento, Vesuvius och Ischias och en vacker stig leder till hjärtat av staden. Vi gör en stadspromenad i Sorrento och bekantar oss med omgivningarna. 

  Vi bekantar oss med omgivningarnaGrand Hotel Aminta
 • DAG 3-14: Härliga dagar i Sorrento

  Vi gör en utflykt till Neapel (ingår) med besök på Arkeologiska muséet, och vi provar regionens ”flytande guld”- den berömda citronlikören Limoncello. Det finns dessutom möjlighet att anmäla sig till spännande utflykter som Amalfikusten, Capri, Pompeji, Neapel, vinprovning och utflykt till en gårdsproducent av citroner och apelsiner. 

  Härliga dagar i SorrentoSorrento
 • Utflykt: Amalfikusten - heldag

  Amalfikusten – ”den gudomliga kusten”. Slingrande, natursköna vägar leder ner till pittoreska pastellfärgade byar som Positano, Praiano och Amalfi. Vi njuter av en båttur och besöker Villa Rufalo i Ravello. Tillfälle till bad i havet.
  Pris: 1.030 kr.

  Amalfikusten - heldagAmalfikusten
 • Utflykt: Citron-, apelsin- & vinproducent med måltid

  Utflykt till en lokal gårdsproducent med fokus på vin, citroner och apelsiner. Vi träffar familjen, utforskar gården och strosar i citron- och apelsinlundar. En typisk italiensk måltid baserad på de lokala delikatesserna avrundar vårt besök. På återresan stannar vi till i gamla stan i Sorrento.
  Pris: 980 kr.

  Citron-, apelsin- & vinproducent med måltid
 • Utflykt: Capri - heldag

  Ackompanjerade av vår guide tar vi färjan ut till Marina Grande på Capri. Den exklusiva ön är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade. Capri är en liten ö - bara 10 kvm, och naturen växlar mellan böljande grönska och blommande ängar, dramatiska klippor och hisnande stup.

  Vi besöker Villa San Michele i Anacapri, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe, som bosatte sig på Capri. Bostaden är numera museum och trädgården är som utsikten, magnifik! Efter en stadspromenad i Capri stad återvänder vi på eftermiddagen till fastlandet.
  Pris: 1.250 kr.

  Capri - heldagCapri
 • Utflykt: Pompeji - halvdag

  Ledsagade av en kunnig lokalguide bekantar vi oss med Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska. Staden upptäcktes på 1500-talet, men först 1748 inleddes seriösa utgrävningar. Inget ont som inte har något gott med sig - under askan frilades en stad som frusits i tiden. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan!
  Pris: 860 kr.

  Pompeji - halvdagStaden Pompeji som begravdes år 79 f.Kr.
 • Utflykt: Vinprovning vid Vesuvius

  Vi besöker en vingård vars druvor skördas på vulkanen! Den vulkaniska jorden har uppskattats sedan urminnes tider och man gör sagolikt goda viner i Lacryma Christi del Vesuvio området. Vinprovning!
  Pris: 920 kr.

  Vinprovning vid VesuviusVinrankor vid Vesuvius sluttningar
 • Dag 15: Sorrento-Neapel & flyg hem

  Efter vår härliga vistelse tar bussen oss mot Neapel och flyget hem.
  Ca 5 mil med buss.

  Sorrento-Neapel & flyg hem

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Oktober 2024

25/10
Se avresetider
Göteborg, LandvetterSorrento med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Göteborg), 15 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 425 495:-BokaSe avresetider
25/10
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupSorrento med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Köpenhamn), 15 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 425 495:-BokaSe avresetider
25/10
Se avresetider
Stockholm, ArlandaSorrento med Icakuriren/Hemmets Journal (fr Stockholm), 15 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 425 495:-BokaSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Scandic Landvetter, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Flyg
Generellt sett är våra resor inte anpassade för personer med rörelsesvårigheter. Vi besöker ofta äldre städer med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Grand Hotel Aminta, Sorrento
Grand Hotel Aminta är ett av Sorrentos bästa hotell beläget på en höjd ovanför Sorrento med enastående utsikt över Sorrento och Neapelbukten. Hotellet har en uppvärmd utomshus pool med en konstant tem...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Italien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Italien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Italien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Italien - Väder & klimat

  Italien är ett avlångt land och har tre klimatzoner; alpint-, tempererat- och medelhavsklimat. Generellt sett kan man säga att norra Italien har kalla vintrar och varma somrar, mellersta Italien bjuder på tempererat klimat samt södra delen har medelhavsklimat vilket betyder varma och fuktiga somrar och snöfria vintrar. Man bör tänka på att vara rätt klädd för klimatet i den delen av landet du skall till.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Italien - Valuta, växling & kreditkort

  Italiens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Italien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.
  Banker har vanligtvis öppet måndag-fredag kl. 8:30–13:30 och 14:45-15:45. Undantag kan förekomma.

 • Italien - Transport & kommunikationer

  Att åka runt i Rom och andra stora städer fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). I mindre städer fungerar det också men avgångarna kan vara mer begränsade. Det är lätt att få tag i en taxi. Priset är betydligt högre om du åker nattetid, på helger eller högtidsdagar jämfört med dagtid på vardagar.

 • Italien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Italien är +39. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Italien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mitt på dagen, vanligtvis mellan 13:00 och 15:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. De största varuhuskedjorna heter La Rinascente, Coin och Upim, dessa finns placerade i hela landet. På marknader kan man finna kläder och lädervaror till lägre priser. Mat och dryck är också trevliga souvenirer från Italien. Från Sorrentohalvön köper man gärna med sig en flaska citronlikör, Limoncello.

 • Italien - Elektricitet

  I Italien är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Italien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Italien.

 • Italien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Italienska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3