Skip to main content

Ljumma höstvindar vid Neapelbukten med ICA-kuriren

I Sorrento mår vi bra!

Sorrento har med sitt härliga klimat och spektakulära läge på en terrass 50 m ö h i Neapelbukten lockat besökare sedan tidernas begynnelse. Byron, Keats och Goethe är bara några av de storheter som sökte sig hit. På sydsidan av Sorrento-halvön löper den bedårande Amalfikusten, där "vykortsbyar" klänger sig fast på de branta sluttningarna. I fjärran reser sig vulkanen Vesuvius, i havet utanför tronar den romantiska sagoön Capri.

Med Sorrento och Grand Hotel Aminta som bas njuter vi under två avkopplande veckor av de vackra omgivningarna, av behagliga temperaturer, god mat och fantastiska utflyktsmål. Hotellet ligger med en magnifik vy över Neapelbuktren, omgivet av citron och olivodlingar. Hotellets uppvärmda utomhuspool har en temperatur av 28 grader!

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Neapel och buss till hotellet. (M)
Dag 2: Stadspromenad i Sorrento. (F,M)
Dag 3-14: Vi njuter av sköna dagar på hotellet och av trevliga utflykter. (F,M)
Dag 15: Buss till Neapel och flyg hem. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Höjdpunkter

 • Ljumma höstvindar vid Medelhavet
 • Att sätta sig vid dukat bord i 2 veckor!
 • Amalfikustens pastellfärgade hus
 • Pompeji, staden som begravdes
 • Underbara omgivningar
 • Fler bilder
 • + att maten serverades från meny med flera val. Kändes att personalen var mån om att vi skulle vara nöjda
 • Bodil är fantastiskt bra. Alla superlativ till henne. Vänlig, rar, kunnig, lugn, tydlig, pratar lagom långsamt så att informationen hinner sjunka in i hjärnan. Alltid glad, visar aldrig irritation.
 • Bodil är superduktig och förmedlade sin kunskap på ett utmärkt sätt. Rolig, trevlig och en behaglig person. Var rädda om henne, hon är den bästa ambassadören JÖRNS kan ha... hon får 6 poäng av oss

Karta

Hotell

Grand Hotel Aminta, Sorrento
Grand Hotel Aminta är ett av Sorrentos bästa hotell beläget på en höjd ovanför Sorrento med enastående utsikt över Sorrento och Neapelbukten. Hotellet har en uppvärmd utomshus pool med en konstant tem...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Italien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Italien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Italien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Italien - Väder & klimat

  Italien är ett avlångt land och har tre klimatzoner; alpint-, tempererat- och medelhavsklimat. Generellt sett kan man säga att norra Italien har kalla vintrar och varma somrar, mellersta Italien bjuder på tempererat klimat samt södra delen har medelhavsklimat vilket betyder varma och fuktiga somrar och snöfria vintrar. Man bör tänka på att vara rätt klädd för klimatet i den delen av landet du skall till.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Italien - Valuta, växling & kreditkort

  Italiens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Italien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.
  Banker har vanligtvis öppet måndag-fredag kl. 8:30–13:30 och 14:45-15:45. Undantag kan förekomma.

 • Italien - Transport & kommunikationer

  Att åka runt i Rom och andra stora städer fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). I mindre städer fungerar det också men avgångarna kan vara mer begränsade. Det är lätt att få tag i en taxi. Priset är betydligt högre om du åker nattetid, på helger eller högtidsdagar jämfört med dagtid på vardagar.

 • Italien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Italien är +39. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Italien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mitt på dagen, vanligtvis mellan 13:00 och 15:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. De största varuhuskedjorna heter La Rinascente, Coin och Upim, dessa finns placerade i hela landet. På marknader kan man finna kläder och lädervaror till lägre priser. Mat och dryck är också trevliga souvenirer från Italien. Från Sorrentohalvön köper man gärna med sig en flaska citronlikör, Limoncello.

 • Italien - Elektricitet

  I Italien är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Italien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Italien.

 • Italien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Italienska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2