Skip to main content

Madeleine Persson

 • Madeleine Persson
  Madeleine Persson

  Man skulle kunna säga att Madeleine föddes med en bokstavlig direktkoppling till sitt yrke. Uppväxten vid Skånes sydkust med sin omedelbara närhet till kontinenten och resten av världen sådde tidigt ett frö av upptäckarlust. Madeleine började vidga sina vyer redan som tonåring när hon tog anställning som bussvärdinna på olika turistresor till Bodensjön och Venedig. Sedan dess har hon varit fast!

  Efter studier vid universiteten i Lund och Uppsala och under åren som lärare i konsthistoria har reseledaryrket hela tiden haft en stor dragningskraft.

  Alla fantastiska möten mellan människor, oväntade händelser och plötsliga, nya intresseområden är några av skälen till att Madeleine ser det här som ett yrke som bara ger mer och mer allteftersom åren går.

  Madeleine har idag hela 40 år som guide på nacken och är därmed den guide som har arbetat allra längst med Jörns. Hon fick därför även ynnesten att under 1980-talet arbeta under den karismatiske globetrottern Jörn Nielsen som grundade företaget 1971. Genom åren har Jörns resenärer till de flesta av Europas länder, USA, Kanada och även Dubai skapat reseminnen för livet med Madeleines nyfiket fasta hand vid rodret. 

  Känslan av att vara på väg, att stå mitt i ett äventyr där man inte riktigt vet vad som väntar runt knuten är nog den största dragningskraften med att resa om du frågar Madeleine. Och nog har hon samlat på sig en hel del äventyr genom årens resor i kulturhistoriens, konstens och naturupplevelsernas tecken.

  En av resorna till Alaska blev en sådan, riktigt stor upplevelse som nog både Madeleine och samtliga medresenärer den gången vårdar ömt i minnet. En förmiddag fick nämligen hela sällskapet plötsligt stanna upp för att stå och se på när en samling grizzlybjörnar med sina ungar i släptåg lugnt lufsade förbi. Under en annan av resans båtturer stannade kaptenen till för att dra upp ett par väldiga glaciärisblock på däck. Dessa serverades sedan i kvällens drinkar ombord på båten!

  Madeleine har idag en hel skattkista av upplevelser att blicka tillbaka på, men ser redan fram emot nästa äventyr. 
   

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Juli 2024

10/7
Se avresetider
BussGöta Kanal - Västergötland, 3 d
Guide: Madeleine Persson
45 895:-Fåtal platser kvarSe avresetider
26/7
Se avresetider
BussVinfestival & annat gott & grönt på Österlen, 1 d
Guide: Madeleine Persson
Mer än 41 795:-BokaSe avresetider

Augusti 2024

16/8
Se avresetider
BussGotland med Kosta Boda Art Hotel, 5 d
Guide: Madeleine Persson
Mer än 412 595:-BokaSe avresetider

September 2024

10/9
Se avresetider
BussKryssning på Elbe, Berlin-Hamburg, 8 d
Guide: Madeleine Persson
Mer än 428 995:-BokaSe avresetider
20/9
Se avresetider
BussVandalorum & IKEA-museum, 1 d
Guide: Madeleine Persson
Mer än 41 695:-BokaSe avresetider

December 2024

6/12
Se avresetider
Buss/tågJulhyttsill med Robert Wells, 2 d
Guide: Madeleine Persson
Mer än 44 945:-BokaSe avresetider
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 1