Skip to main content

Res till spännande Egypten

Landet med ett av antikens 7 underverk - Cheopspyramiden!

Resor till spännande Egypten

Från historiska Kairo och den mäktiga Nilen till ökens oaser. Lär känna det antika Egyptens fantastiska historia genom faraoernas alla byggnadsverk. Våra välplanerade paketresor till Egypten ger dig reseupplevelser för livet där du kan njuta i lugn och ro i vetskapen om att allt finns med i beräkningarna. Ett fantastiskt sätt att uppleva detta land är genom en kryssning på Nilen. Utforska det bästa av det mesta i landet som har förtrollat och förfört oss med sina kulturskatter i årtusenden. Transport, måltider och utflykter ingår alltid i resan.

Du behöver bara koppla av och smälta alla intryck samtidigt som du lyssnar till våra kunniga, handplockade guiders berättelser.

Fler resor i vårt sortiment

Dessa resor har tyvärr inga aktiva avgångar just nu, kontakta oss gärna för mer information om när nästa resa läggs upp

Egyptens mysterier med kryssning på Nilen

Egyptens mysterier med kryssning på Nilen

 • Egypten
 • Kryssningar
 • Följ med oss i faraonernas fotspår genom antikens Egypten. En kryssning på floden Nilen sträcker sig över sju...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Egypten - Pass & visum

  För att resa till Egypten krävs ett pass som är giltigt minst sex månader efter hemkomstdatum. Det krävs även ett turistvisum, du kommer få mer information gällande detta inför din resa. 

 • Egypten - Vaccination & hälsa

  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Egypten - Väder & klimat

  Nästan hela Egypten har ett torrt och varmt ökenklimat. Här lyser solen i princip året runt, vilket gör landet till ett av de mest solsäkra resmålen. Egypten har två säsonger - en mild vinter från november till april och en varm sommar från maj till oktober. 

 • Egypten - Valuta, växling & kreditkort

  Egyptens valuta är Egyptiskt pund (EGP). 
  Det går bra att växla hemma innan avresa. Du kan även ta ut pengar på plats i en bankomat. Du kan använda dig av internationella kreditkort på de större hotellen, i större butiker och på vissa restauranger. 

 • Egypten - Telefon & internet

  Egyptens landskod är +20. Ett relativt välutvecklat mobiltelefonnät täcker större delarna av Egypten. Svenska mobilabonnemang går att använda men till en hög kostnad. Det kan vara bra att kolla upp med sin operatör vilka kostnader som gäller innan avresa. 

 • Egypten - Shopping

  I Egypten finns det många basarer där du kan handla äkta Egyptiska souvenirer. Egypten är känt för sin bomull, så varför inte passa på att köpa med något fint bomullsplagg hem. Något annat som är populärt att köpa med sig är papyrus med handmålade motiv. 

 • Egypten - Elektricitet

  220V samma som i Sverige, ingen adapter behövs.

 • Egypten - Tidsskillnad

  Egypten ligger 1 timme före Sverige.

 • Egypten - Allmänt

  Dricks: Vanligtvis ger man 5-10% dricks till hotell, restauranger och taxichaufförer. För kryssningar kan andra regler gälla. 

  Språk: Arabiska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 6this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4