Skip to main content

Rom - den eviga staden, med boende hos Birgittasystrarna

Enligt legenden grundades Rom på kullen Palatinen på 700-talet f Kr, efter en blodig dispyt mellan bröderna Romulus och Remus. Ledsagade av Tom Birkeland lär vi känna "den eviga staden" på djupet och tar del av dess rika arv till civilisationen.

Vi utforskar antikens Rom med Capitolium, Colosseum och Forum Romanum, centro storico med templet Pantheon, och möter Påven Franciskus! Inkvartering i Birgittahuset, där den Heliga Birgitta bodde, på Piazza Farnese i hjärtat av Rom!

Programmet i korthet

Dag 1: Flyg till Rom. Besök Ostia Antica. (M)
Dag 2: Kapitolinska museerna & Forum Romanum. Visning Colosseum. (F,L)
Dag 3: Fri dag alt. utflykt till Tivoli med Villa d’Este & Hadrianus villa. (F,M)
Dag 4: Audiens hos påven, Petersplatsen.* Peterskyrkan. Stadspromenad. (F,M)
Dag 5: Flyg från Rom. (F)

*= Med reservation för att han kan vara bortrest.

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

100% KLIMATKOMPENSERAT!

Full klimatkompensation ingår i priset för resan.

Beräknad klimatpåverkan per resenär är 0,28 ton koldioxid.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete »

Höjdpunkter

 • Att få uppleva Rom med en kunnig guide
 • Antikens Rom med byggnader från Romarriket
 • Boendet i hjärtat av Rom hos Birgittasystrarna
 • Audiens hos påven
 • Fontänerna på Villa d Este
 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,7 av 5
: 4 av 5 stjärnor
 • Att få bo hos Birgitta systrarna mitt i stans centrum var en fantastisk upplevelse och förgyllde vår vistelse, jag blev så lycklig att jag redan längtar tillbaka!
 • Så annorlunda att bo hos Birgitta Systrarna.Lugnt och skönt för själen.
 • Underbart hotell med bra standard och fint läge.
 • Fint att få bo hos Birgittasystrarna. En stor anledning till mitt val av resan. Trevligt rum, bra frukost och fint bemötande.
 • Fantastisk resa
 • Otroligt boende ! Lugnt och avstressande miljö. Fantastiskt goda middagar.Vill åter till systrarna!!
 • Väl utvalda sevärdheter. Mycket bra information av guiderna. Perfekt med whispers.
 • Att bos hos Birgittasystrarna var en speciell och angenäm upplevelse.
 • Väldigt bra upplägg av det vi skulle se. Bra även att man kunde boka in ytterligare en dag med guide på den dagen som var avsedd för fria aktiviteter.
 • Boendet hade allt man behövde, god mat, rent och fräscht. Trevlig personal. Perfekt läge. Underbar terrass på taket.
 • Ett mervärde att bo hos Birgittasystrarna, en historisk svensk anknytning.
 • Mycket trevligt boende och bemötande av nunnorna! Toppenläge!

Bra att veta

Bra att veta

Vänligen observera att då Rom är en kuperad stad och med mycket trafik och kullerstensgator är det svårt att ta sig fram.

Hälsokrav
Generellt sett är våra resor inte anpassade för funktionshindrade personer. Vi besöker ofta äldre städer med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. På många av våra resor kan en dags besök till sevärdheter motsvara 5 km till fots. 

Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.

Man måste klara av att bära sitt bagage till/från hotell och till/från transportmedel. Vår personal bär ej.

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

 

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Rom t/r inkl flygskatt & incheckat bagage
 • Busstransfers Roms flygplats t/r
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter Rom)
 • 4 frukostar, 1 lunch, 3 middagar
 • Stadspromenad i Rom
 • Biljett till audiens hos påven (med res. för att påven kan vara bortrest)
 • Besök i Peterskyrkan
 • Inträde och guidning till Ostia Antica, Colosseum, Forum Romanum & Kapitolinska museerna

Tillägg

 • Enkelrum 500:-
 • Enkelrum 2 225:-
 • Avbeställningsskydd 600:-

Utflykter

 • Utflykt Tivoli
  Utflykt Tivoli Följ med på en utflykt till bergsstaden Tivoli. Under dagen besöker vi det överdådiga lantstället Villa d Este och ruinerna av Hadrianus villa.
  Pris: 1 395:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Rom. Besök Ostia Antica.

  Mitt på dagen anländer vi till Roms flygplats Fiumicino, där en buss väntar på att ta oss vidare till Ostia Antica, som var det antika Roms hamnstad. Ostia tros ha grundats någon gång mellan 400 och 600 år f.Kr. och var från antiken till tidig medeltid ett livligt handelscentrum. Idag ligger staden, vars byggnader bevarats under lager av slam, ca 4 km inåt land. Ruinerna av tempel, en teater, rikt smyckade offentliga byggnader, butiker mm, ger en bild av vardagen under antiken. Vår guide visar oss runt.

  Vi beger oss så in till hjärtat av Rom, där vi ska inkvartera oss fyra nätter på Casa di Santa Brigida, Birgittasystrarnas gästhem. Middag. Ca 4 mil med buss.

  Flyg till Rom. Besök Ostia Antica.
 • DAG 2: Antikens Rom

  Denna dag tillägnar vi det antika Rom. Vi inleder med besök i de Kapitolinska museerna, som hyser utsökta samlingar av skulpturer och målningar.

  Efter en gemensam lunch fortsätter vi till Forum Romanum, som breder ut sig nedanför Capitolium och Palatinen. Detta var det politiska, sociala, juridiska och kommersiella livets centrum. Här bland tempelruiner och triumfbågar, på mark som beträtts av kejsare känns Romarriket levande.

  Vi får även en guidad visning av Colosseum, som kejsar Vespasianus lät bygga år 70 e.Kr. I denna väldiga amfiteater med plats för 55.000 åskådare arrangerades Gladiatorspel på liv och död.

  Antikens Rom
 • DAG 3: Utflykt Tivoli (tillval) / fri dag i Rom

  Idag finns det möjlighet att följa med på en utflykt till bergsstaden Tivoli med lokalguide, som redan under antiken var ett populärt utflyktsmål för romarna. Vi inleder med ett besök på det överdådiga lantstället Villa d'Este, som skapades på 1500-talet åt kardinal Ippolito d'Este. Mest fascinerande är palatsets praktfulla, terrasserade trädgårdsanläggningar, som pryds av en mängd spektakulära fontäner.

  Efter egen tid för lunch besöker vi ruinerna av Hadrianus villa. På den jättelika egendomen, som rymde ett 30-tal byggnader, ville kejsaren återskapa några av de under han sett världen över.
  Kanske föredrar du att tillbringa dagen på egen hand i Rom? Säkert lockar såväl Vatikanstaten med Peterskyrkan och Vatikanmuseerna som Roms digra utbud av butiker. Valet är fritt!

  Middag hos Birgittasystrarna.

  Utflykt Tivoli (tillval) / fri dag i Rom
 • DAG 4: Audiens hos Påven, Spanska trappan, centro storico...

  Idag ska vi få en andlig upplevelse - audiens hos Påven! På onsdagar samlas tusentals pilgrimer från hela världen på det stora torget framför Peterskyrkan, för att få audiens hos Påven Franciskus. Inledningsvis hälsar påven ofta på åhörarna på olika språk, men därefter talar han italienska. Ceremonin varar i drygt en timme och därefter besöker vi Peterskyrkan. Vi reserverar oss för att Påven kan vara bortrest!

  Vi promenerar sedan via Piazza di Spagna och Spanska trappan till Fontana di Trevi, odödliggjord genom Fellinis film "La dolce vita". Den teatraliska fontänen projekterades av Bernini och fullbordades av Nicola Salvi 1762.

  Vår promenad fortsätter så in i centro storico, där vi bl a ser det magnifika templet Pantheon, Roms bäst bevarade antika byggnad, uppförd av kejsare Hadrianus år 118 e.Kr. Vi besöker också det vackra barocktorget Piazza Navona, stadens främsta samlingspunkt, innan vi återvänder till hotellet. Kvällens middag serveras på stan.

  Audiens hos Påven, Spanska trappan, centro storico...
 • DAG 5: Rom-flyg hem

  Efter frukost beger vi oss ut till Rom-Fiumicino flygplats; vid lunchtid lyfter våra plan till Sverige/Köpenhamn. Ca 3 mil med buss.

  Rom-flyg hem

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris

Oktober 2023

22/10
Se avresetider
Göteborg, LandvetterRom (fr Göteborg), 5 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 413 695:-BokaSe avresetider
22/10
Se avresetider
Köpenhamn, KastrupRom (fr Köpenhamn), 5 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 413 695:-BokaSe avresetider
22/10
Se avresetider
Stockholm, ArlandaRom (fr Stockholm), 5 d
Guide: Tom Birkeland
213 695:-Fåtal platser kvarSe avresetider

PRISVÄRDA HOTELL VID ANSLUTNING
Vi erbjuder subventionerade anslutningshotell i Göteborg, Stockholm, Malmö & Köpenhamn före eller efter resan - eller både och! 

Scandic Landvetter, Göteborg

Comfort Hotel Arlanda terminal, Stockholm

Comfort Hotel Copenhagen Airport, Köpenhamn

Quality Hotel View, Malmö

Hälsokrav Flyg
Generellt sett är våra resor inte anpassade för funktionshindrade personer. Vi besöker ofta äldre städer med stenbelagda gator. Städerna från förr byggdes också ofta på en kulle, vilket var praktiskt ur försvarssynpunkt, men det innebär å andra sidan att det kan finnas höjdskillnader. I många medeltida städer får bussen inte köra in, utan vi promenerar. Man måste kunna gå till sevärdheter på egen hand. På många av våra resor kan en dags besök till sevärdheter motsvara mer än 4 km till fots. Jörns guider kan avråda resenärer med rörelsesvårigheter att följa med på utflykter.
 

Kom ihåg att ha med bekväma skor på resan!

Karta

Hotell

Casa di Santa Brigida, Rom
Casa di Santa Brigida - den heliga Birgittas hus ligger i Roms äldsta stadskärna, nära Campo de´Fiori (Blomstertorget). Till fots når man enkelt historiska och sevärda minnesmärken som Panteon, Castel...

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Italien - Pass & visum

  Nordiska medborgare behöver inget visum för resor till Italien. Kontrollera att ditt pass är giltigt även vid hemresan och att det inte är trasigt.

 • Italien - Vaccination & hälsa

  Kontrollera gärna med Försäkringskassan och/eller ditt försäkringsbolag att du har reseförsäkring som gäller under resan. Om du inte redan har ett EU-kort från Försäkringskassan så glöm inte att beställa ett.
  Rekommendationer för vaccin förändras ständigt. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information.

 • Italien - Väder & klimat

  Italien är ett avlångt land och har tre klimatzoner; alpint-, tempererat- och medelhavsklimat. Generellt sett kan man säga att norra Italien har kalla vintrar och varma somrar, mellersta Italien bjuder på tempererat klimat samt södra delen har medelhavsklimat vilket betyder varma och fuktiga somrar och snöfria vintrar. Man bör tänka på att vara rätt klädd för klimatet i den delen av landet du skall till.
  Viktigt är bekväma skor under utflyktsdagar.

 • Italien - Valuta, växling & kreditkort

  Italiens valuta är Euro.
  Det går bra att växla hemma innan avresa eller på plats i Italien. Det fungerar också att ta ut pengar i bankomater. Tänk på att banken kan ta en avgift vid uttag utomlands. Kolla med din bank innan avresa. Du kan betala med kort i de flesta större affärer och restauranger. Kom ihåg att kreditkort kan användas i mindre utsträckning utanför de större städerna.
  Banker har vanligtvis öppet måndag-fredag kl. 8:30–13:30 och 14:45-15:45. Undantag kan förekomma.

 • Italien - Transport & kommunikationer

  Att åka runt i Rom och andra stora städer fungerar bra med kollektivtrafik (minibuss/buss/metro). I mindre städer fungerar det också men avgångarna kan vara mer begränsade. Det är lätt att få tag i en taxi. Priset är betydligt högre om du åker nattetid, på helger eller högtidsdagar jämfört med dagtid på vardagar.

 • Italien - Telefon & Internet

  Den internationella landskoden till Italien är +39. Kontrollera gärna din mobiloperatörs priser innan avresa. De flesta städerna har internetcaféer där man kan koppla upp sig. Många hotell erbjuder wifi (gratis eller mot betalning).

 • Italien - Shopping

  Många affärer har siesta, dvs. att de håller stängt mitt på dagen, vanligtvis mellan 13:00 och 15:00. De flesta stora varuhusen har inte stängt för siesta utan de har öppet hela dagen. De största varuhuskedjorna heter La Rinascente, Coin och Upim, dessa finns placerade i hela landet. På marknader kan man finna kläder och lädervaror till lägre priser. Mat och dryck är också trevliga souvenirer från Italien. Från Sorrentohalvön köper man gärna med sig en flaska citronlikör, Limoncello.

 • Italien - Elektricitet

  I Italien är det 220 V, samma som i Sverige. Dock kan eluttagens utformande variera, ibland passar våra kontakter och ibland inte. Ett tips är därför att ha med en adapter. De finns ibland att låna på hotellen annars brukar de finnas i närmsta elaffär.

 • Italien - Tidsskillnad

  Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Italien.

 • Italien - Allmänt & blandat

  Dricks: Vanligtvis lämnar man dricks om man är nöjd med servicen och bemötandet. Ett riktmärke kan vara att lämna 1-2€ per person.
  Språk: Italienska

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 9